Omanlainen TTY: teekkarikuorotoiminta

Yksi parhaista puolista TTY:llä opiskelussa on se, ettei yliopistolla käydä vain kuuntelemassa luentoja ja painella sitten kotiin katsomaan Netflixiä, vaan lukuisat killat, kerhot ja järjestöt takaavat, että kiinnostavaa tekemistä löytyy myös vapaa-ajalle! Urheilulliselle ihmiselle pelkästään Tampereen korkeakoulujen yhteinen liikuntajärjestö Unipoli Sport tarjoaa hurjan määrän erilaisia ryhmäliikuntatunteja, tiiviskursseja sekä kuntosalitiloja. Pelkästään TTY:n palloiluhallissa voi pelata esimerkiksi koripalloa, futsalia tai sulkapalloa, ja kampukselta löytyy kolme eri kuntosalia.

Erittäin hyvä tapa samanhenkisten ihmisten tapaamiseen uudella paikkakunnalla on lähteä mukaan kerhotoimintaan. TTY:ltä löytyy jokaiselle jotakin. Jos esimerkiksi alppireissu opiskelijaporukalla houkuttaa, on erittäin tervetullut teekkarien lasketteluseuraan. Tai jos jääkiekko tai salibandyharrastus on vuosien varrella jäänyt, voi opiskelujen vastapainoksi liittyä jälleen joukkueeseen. Vaihtoehdoiksi urheilukerhoille TTY:ltä löytyy myös mm. roolipeli- sekä viini- ja olutkerhot. Musiikinystäviä voi kiinnostaa esimerkiksi pommisuojan treenikämppä bändeille, dj-kurssi tai Teekkarikuoro, johon itse liityin heti fuksivuoteni alussa.

Tampereella kasvaneena olin törmännyt teekkarikulttuuriin ja kuullut Teekkarikuorosta jo ennen yliopistoon hakemista. Lisäksi olen koko ikäni harrastanut musiikkia ja monet TTY:llä opiskelevat ystäväni kuuluivat jo Teekkarikuoroon, joten mukaan hakeminen oli helppo päätös. Heti alusta alkaen koko kuoro otti minut ja muut uudet laulajat lämpimästi mukaan porukkaan, eikä menoa todellakaan haitannut, jos välillä kujaili lauluissa tai eksyi matkalla kuoroluokkaan.

Parasta Teekkarikuoroon kuulumisessa on toiminnan monipuolisuus. Kerran viikossa kokoonnutaan porukalla harjoittelemaan kappaleita, mutta lisäksi Teekkarikuoro keikkailee säännöllisesti esimerkiksi opiskelijoiden valmistujaisissa, järjestää tapahtumia, kuten saunailtoja ja leirejä, ja osallistuu erilaisille kuoropäiville ja -festareille sekä Suomessa että ulkomailla. Juuri viime viikonloppuna Teekkarikuoro vieraili opiskelijakuoropäivillä Joensuussa, ja keväällä vietimme viikon kansainvälisillä kuorofestareilla Venetsiassa! Asuimme porukalla pienissä mökeissä leirintäaluella, harjoittelimme, keikkailimme ja kuuntelimme toisten kuorojen esityksiä. Vapaa-ajalla loikoilimme Lidon rannalla, kiertelimme kaupungilla ja lomailimme porukalla. Musiikkia, aurinkoa ja hyvää seuraa, ehdottomasti yksi teekkarikuorourani kohokohtia!

img_1845
Ryhmäkuva Venetsiassa extempore-katulauleskelujen jälkeen 🙂

Tämä vuosi on ollut muutenkin merkittävä Teekkarikuorolle, sillä kuoron toinen levy, jota on äänitetty pitkin vuotta, ilmeistyi 30. marraskuuta. Oli todella mielenkiintoista päästä itse kokeilemaan levyttämistä ammattilaisten kanssa, ja vielä hienompaa kuulla lopputulos levyn valmistuttua! Monipuolisuus näkyy myös levyllä, jonka kappaleet vaihtelevat Juice Leskisestä humoristisiin juomalauluihin. Ohjelmistoomme kuuluu tällä hetkellä myös mm. Frendien tunnari I’ll be there for you, musiikkia The Lord of the Ringsistä sekä klassisia joululauluja, eli varmasti pääsee laulamaan kappaleita laidasta laitaan.

img_1842
Uuden levyn ”Alussa oli insinööri” äänityksistä. Teekkarikuoron virallinen maskotti Tarmo tarkkailee tilannetta. Kuvista kiitos Harri Pakkalalle.

Teekkarikuoroon liittyminen on antanut minulle paljon uusia hienoja tuttavuuksia, ainutlaatuisia kokemuksia ja ollut ennen kaikkea hauskaa! Kuorotoiminta tekee omalta osaltaan opiskeluajastani TTY:llä juuri minun näköistäni, ja suosittelen lämpimästi jokaista uutta opiskelijaa ottamaan rohkeasti kaiken irti TTY:stä myös opintojen ulkopuolella. Vaihtoehtoja täällä riittää!

Laura

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s