Shake that booty – kuntoilua kolmella kampuksella

Huolestuttaako, että vaivalla rakennettu kesäkunto 2017 lässähtää tulevien vuosien opiskelijakiireiden ja -elämän takia? Kiinnostaako kiipeily, mutta varmistaja puuttuu? Sapettaako, kun skeittilaudan joutuu heittämään kaapin nurkkaan talven ajaksi? Ei hätää, sillä apua kaikkiin yllä oleviin ongelmiin on tarjolla!

Opiskeluaikana voi välillä tuntua, että puhti meinaa loppua kesken, kun harkkatöiden dedikset kasaantuvat tai koko päivän tenttiin luettuasi silmissäsi pyörivät enää tehokuvaajat tai tuotantoprosessit. Tällöin suosittelen lyömään läppärin luukun vähäksi aikaa kiinni, heittämään kirjat nurkkaan ja suuntaamaan liikkumaan. TTY, muiden tamperelaisten korkeakoulujen tavoin, tarjoaa opiskelijoilleen liikuntamahdollisuuksia lajiin kuin lajiin. Kaupunkimme korkeakoulut ovat lyöneet opiskelijoiden hyvinvoinnin nimissä hynttyynsä yhteen ja tuoneet opiskelijoilleen yhteiseen käyttöön omat liikuntapalvelunsa Unipoli Sport-toiminnan alla. Opiskelitpa siis TTY:llä, Tampereen yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa, pääset hyödyntämään minkä tahansa kampuksen liikuntapalveluja yhdellä maksulla, vaivaisella 68 €:lla vuodessa.

TTY:llä suurin osa liikuntapalveluista on keskittynyt liikuntahalli Tamppi Areenalle. Sieltä löydät mm. kaksi kuntosalia, täysikokoisen palloiluhallin, kiipeilyseinän ja ryhmäliikuntasalin. Viimeisimmässä käytännössä päivittäin pyörivät ohjatut ryhmäliikunnat kuuluvat liikuntamaksun sisältöön. Jumpista suosituimpia ovat PUMP-tunnit, joista hieman esimakua alla:

Lisäksi kampuksemme väestönsuojasta, Bommarista, löytyy tatami, sählykenttiä ja sisäskeittiramppi. Mahdollisuudet eri lajien harrastamiseen ovat siis tilojen puolesta erinomaiset.

Eri lajeista kiinnostuneille on myös tarjolla kerhoja, joissa lajin harrastajat ja siitä kiinnostuneet pääsevät treenaamaan porukalla. Eri lajeille omistautuneita kerhoja riittää niin perinteisistä lajeista, kuten jääkiekosta tai salibandysta, hieman tuoreempiinkin, pienemmän harrastajapohjan lajeihin, kuten karateen tai ultimateen. Harrastekerhot eivät toki rajoitu pelkästään urheiluun, ja muusta harrastetoiminnasta enemmän kiinnostuneita suosittelen lukemaan esimerkiksi Mikon kirjoituksen Vapaa-aika ja opiskelu tai Lauran postauksen Omanlainen TTY: teekkarikuorotoiminta.

Nyyrikkirace_HelmiHytti
Myös yliopistomme killat sekä kerhot järjestävät urheilutapahtumia. Kuvassa Uranaisten Opiskelijaseuran järjestämässä Nyyrikki Racessa juoksijat kohtaavat mitä moninaisimpia esteitä. Kuva: TTYY / Helmi Hytti.

Teekkareille liikunta on kuitenkin perin monimuotoinen käsite, ja yliopistomme kerhot ja killat järjestävät myös monenlaisia enemmän ja vähemmän vakavamielisiä urheilutapahtumia. Tampereen ja erityisesti Hervannan katukuvassa näkyvät joka vuosi mm. Hervannan ympärijuoksu sekä Akateemisen kyykän MM-kilpailut, joissa karjalalaisesta perinnelajista on luotu opiskelijaystävällisempi konsepti. Mahdollisuudet mitä moninaisimpaan urheiluun ja liikuntaan ovat siis TTY:llä ja Tampereella lähes rajattomat. Täällä ei tarvitse tyytyä lähtemään (ainakaan yksin) ylös, ulos ja lenkille.

Artikkelikuva: Ari Yli-Hukkala (TTYY / TT-kamerat)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s