Liikuntaa Hervannassa

Kauniilla kesäsäällä kuntosalitreenin voi sisätilojen sijaan tehdä pihalla. Taustalla näkyy Kampusareena, eli ulkoliikuntapuisto on aivan kampuksemme keskiössä. Kuva on otettu talvella, joten se on ehkä hieman lavastettu, myönnän. Kuva: Eeli Hernesniemi

Lukion jälkeen muutin Hervannan syleilyyn teekkarien huomaan. Olen kotoisin pienemmältä paikkakunnalta, joten innostuin yliopiston kattavasta ja edullisesta harrastustarjonnasta. Aiempi kokemuksen puute ei ole haitannut. En osannut päättää, minkä harrastuksen olisin valinnut, joten päätin kokeilla vähän kaikkea! Yliopistoaikanani olen päätynyt kokeilemaan Hervannassa seuraavia lajeja:

 • West Coast Swing
 • Breakdance
 • Lavatanssit
 • Lindy hop
 • Twerk
 • Fusku
 • Forró
 • Krav maga
 • Taekwondo
 • Parkour
 • Capoeira
 • Akrojooga
 • Acro

Vaikka olen pääosin valinnut tansseja, löytyy paletista myös mm. kampuksemme sirkuskerhon acro-kurssi, jossa opeteltiin erilaisia temppuja kuperkeikasta puolivolttiin. Aiempaa kokemusta minulla ei tietenkään tästäkään lajista ollut.

Minä hyppäämässä acro-kurssilla opittua butterfly kick -hyppyä. Kuva otettu Hervannan pommisuojassa Bommarissa, josta löytyy kampuksemme kolmas kuntosali tatamin ja sählykenttien lisäksi. Kuva: Lauri Suomela

Lajikokeilujen ideana on tutustuttaa alkeisiin, jonka jälkeen lajin harrastusta voi jatkaa, mikäli se kiinnostaa. Itsekin olen löytänyt useampia lajeja, joiden parissa jatkan vieläkin.

Todella edulliset hinnat ovat mahdollistaneet lajien shoppailun. Keskimäärin käymieni kurssien hinta on pyörinyt kymmen euron molemmin puolin. Kallein edellä mainituista kursseista maksoi 50 e ja siihenkin kuului puolen vuoden ajan treenejä useasti viikossa.

Liikuntakerhot pitävät huolen, että omaa lajiaan ei tarvitse harrastaa yksin. Itse olen jäsen yliopistomme kiipeilykerhossa sekä sirkuskerhossa. Kampuksellamme on kaksi eri kiipeilyseinää ja niiden tarjonnan loppuessa voi mennä kiipeilemään Tampereella sijaitseviin kiipeilykeskuksiin.

Kampukseltamme löytyy kiipeilykerho ja kaksi eri kiipeilyseinää. Kuva on otettu kiipeilykeskuksessa.

Itse olen kuluttanut paljon kursseja, joilla on säännölliset tunnit. Kursseilla kokee edistymistä ja onnistumisen fiiliksiä, samalla kun tulee tutustuttua uusiin kavereihin ja lajeihin.

Lajikokeilukurssien lisäksi olen harrastanut kampuksellani ryhmäliikuntatunteja, salilla käyntiä ja sulkapalloa. Tampereella kaikkien kampuksien ryhmäliikuntapalvelut, palloilusalit, kuntosalit ja edulliset lajikokeilut saa käyttöönsä vain 72 eurolla vuodessa. Olen itse ainakin nauttinut tästä täysin rinnoin.

Akrojoogailua. Päiväsaikaan vapaana olevaa ryhmäliikuntasalia saa käyttää omiin tarkoituksiinsa sen kummemmin tilaa varaamatta. Mikä voisi olla parempaa kuin autio peilisali, musiikki kunnon kovaäänisistä sekä akrojooga kaverin kanssa?

Hervanta tarjoaa loistavat puitteet myös lenkkeilylle. Kotoa lenkkipolulle on lyhyt matka, asui missä päin Hervantaa hyvänsä, ja esimerkiksi Suolijärven ympärillä menee kiva lenkkipolku. Lisäksi Etelä-Hervannan metsistä löytyy sokkeloisen suloisia metsäpolkuja, jonne itse olen paennut urbaania ympäristöä.

Hervannasta löytyy siis liikuntakerhoja varmasti jokaiseen makuun. Yliopiston edullisista liikuntapalveluista löytyy tarjontaa enemmän kuin yksikään kykenee kahlaamaan läpi. Kynnys osallistumiseen on matala, vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan, ja seuraa löytyy myös pidempään harrastaneille. Eli saletisti hyvä paketti!

Lisää tietoa yliopiston liikuntapalveluista: SportUni

Tietoa kirjoittajasta

Kaisa, biotekniikan opiskelija, teekkari
Moro! Tottelen nimeä Kaisa ja opiskelen neljättä vuotta biotekniikkaa. Olen opiskellut bio- ja ympäristötekniikkaa sekä laskennallista biologiaa. Muutin Tampereelle Etelä-Karjalasta ja olen kotoutunut tukevasti Tampereelle, tarkemmin sanottuna Hervantaan. Opintojen näkökulmasta yliopistolla parasta on hyvät kurssijärjestelyt ja -järjestelmät. Vapaa-ajan näkökulmasta kilta- ja kerhoaktiivisuus on parhautta, sillä itse tulee hengailtua paljon Pimiöllä, valokuvauskerho TT-Kameroiden kerhohuoneella. Kerhohuoneellamme voi mm. nukkua päikkärit tai kehittää filmiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s