About

Me olemme teekkarilähettiläitä! Toisin sanoen Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita, jotka levittävät tekniikan alan ilosanomaa. Saatat törmätä meihin tämän blogin lisäksi messuilla tai tapahtumissa, joissa esitellään koulutusvaihtoehtoja. Käymme myös vierailemassa lukioissa ympäri Suomen.

Haluatko teekkarilähettilään kouluusi käymään? Laita viestiä tulemaan!

Lukuvuoden 2017/2018 kirjoittajat:

Elina
Moi, minä olen Elina ja Tampereelle muutin opiskelemaan Espoosta. Opiskelen nyt neljättä vuotta rakennustekniikkaa ja pääaineeni on rakennustuotanto ja -talous. TTY:llä parasta on tiivis kampusalue ja hyvä yhteishenki. On kiva kävellä koululla, kun vastaan tulee paljon tuttuja, joita moikata 🙂 Lempipaikkani kampuksella on kiltahuoneemme, missä voi luentojen ja harjoitustehtävien lomassa hengähtää hetkeksi teekupin kanssa ja lukea esimerkiksi päivän lehden.
Heidi
Olen Heidi, 22 vuotta. Opiskelen teknis-luonnontieteellisessä tutkinto-ohjelmassa viidettä vuotta ja olen aktiivinen kilta- ja kerhotoimija. TTY:llä parasta on ehdottomasti yhteisöllisyys. Itse tykkään viettää aikaa kavereiden kanssa kampuksella myös luentoaikojen ulkopuolella ja lempipaikkani on kiltahuoneemme.
Jenni
Olen Jenni, neljännen vuoden tuotantotalouden opiskelija. Kotikaupunkini Jyväskylän jätin taakseni Tampereen vetovoiman perässä, enkä ole joutunut katumaan. Päinvastoin, TTY:llä opiskelu on kaikessa yhteisöllisyydessään ollut valehtelematta elämäni parasta aikaa! Viihdyn kampuksella vähän turhankin hyvin, sillä olen vähitellen alitajuisesti keskittänyt opintojeni lisäksi sekä harrastukseni sekä työni kampukselle. Kampuksella parhaiten viihdyn tuotantotalouden opiskelijoiden omalla kiltahuoneella, mistä löytyy aina kavereita.
Vili
Olen Vili ja olen kotoisin Tampereen lähikunnasta, Pirkkalasta. Opiskelen tietotekniikkaa, tarkemmin sanottuna ohjelmistotekniikkaa ja signaalinkäsittelyä. Myöhemmin DI-vaiheessa jatkan ohjelmistotekniikkaa ohjelmistotuotantona ja mahdollisesti signaalinkäsittelyä koneoppimisena (Machine Learning). Tällä hetkellä opiskelen neljättä vuotta TTY:llä. Mielestäni TTY:llä opiskelussa parasta on opintojen vapaus. Voit valita juuri itseäsi kiinnostavia kursseja ja kokonaisuuksia, valita omaan aikatauluusi sopivat viikkoharjoitukset ja tehdä harjoitustöitä oman tahtisi mukaisesti (Deadlinet huomioon ottaen.) Tällä hetkellä lempipaikkani kampuksella on lautapelikerho Excaliburin kerhohuone sohvineen. Siellä voi viettää hyppytunteja, ja muutenkin aikaa koulun jälkeen, tehden koulutöitä, pelaten kerhon pelejä ja jutellen kavereiden kanssa. Monta kertaa lyhyt vierailu on venynyt iltamyöhään.
Suvi
Olen Suvi, 24 vuotta ja kotoisin Tampereelta. Opiskelen materiaalitekniikkaa neljättä vuotta ja opintojen keskelle mahtuu yksi välivuosi joka kului Ruotsissa biomekaniikkaa opiskellen. Kevääksi olen lähdössä vaihto-opiskelemaan Tsekkiin ja sitten alkaa jo valmistuminenkin häämöttää. TTY:llä opiskelussa parasta on akateeminen vapaus ja se, että tutkintoon kuuluvien kurssien lisäksi on mahdollista opiskella myös muita kiinnostavia kursseja.
Anna
Olen Anna, 22-vuotias teekkari ja kotoisin Turun seudulta. Opiskelen toista vuotta sähkötekniikan koulutusohjelmassa, pääaineenani biolääketieteen tekniikka ja sivuaineena signaalinkäsittely. TTY:llä parasta on opiskelu-, liikunta- ja hengailutilat kaikki samalla kampuksella. Aikaani vietän luentojen välissä mieluiten kirjastossa opiskellen tai jossain kampuksen kahvilassa kavereiden kanssa istuskellen.
TTY_0075 kopio_Jani
Moro! Olen Jani, viidennen vuoden automaatioteekkari ja kotoisin Tampereelta. Pääaineenani luen Automaation tietotekniikkaa. Parasta TTY:llä on huikea yhteishenki sekä tuoreimpien teknologioiden ja tutkimustulosten opetustarjonta. Lempipaikkani on kahvikupin vieressä niin luentosalissa, kiltahuoneella kuin käytävilläkin.
Annamari
Nimeni on Annamari ja olen kolmannen vuoden tietojohtamisen opiskelija. Olen alunperin kotoisin Tampereelta. TTY:llä parasta on mielestäni yhteishenki ja monet tapahtumat, joita tykkään myös olla mukana järjestämässä. Lempipaikkani kampuksella ovat kiltahuone ja kirjasto.
Noora
Nimeni on Noora ja olen kotoisin Raumalta. Opiskelen neljättä vuotta konetekniikkaa. TTY:llä opiskelussa parasta on opintojen haastavuus, johon samalla liittyy hyvä yhteishenki. Opinnot ovat paikoin vaikeita, mutta yksin ei ongelmien kanssa ole koskaan tarvinnut jäädä. Killasta löytyy aina osaavia ihmisiä, jotka mielellään auttavat ongelmissa. Kampuksen paras paikka on mielestäni myös kilta.
Hanna
Olen Hanna ja kotoisin Pohjois-Karjalasta Joensuusta. Opiskelen biotekniikkaa nyt neljättä vuotta TTY:llä. Parasta opinnoissa on oman opintopolun suunnittelu, että saa opiskella käytännössä mitä haluaa. Myös ajallinen joustavuus on parasta ikinä, sillä en koe olevani luennoilla viihtyvä ihminen ja voin hyvin vapaasti päättää miten ja milloin opiskelen. Lempipaikkojani yliopistolla on kirjasto, kun haluan saada kouluhommia tehdyksi, ja rentoutuessa kerhohuoneet, joissa tapaa samanhenkisiä ihmisiä.
anni-kujala
Olen Anni, kolmannen vuoden konetekniikan opiskelija. Parasta TTY:llä on ollut koko yliopiston huikea yhteishenki ja aktiivinen opiskelijatoiminta. Opiskelukavereihin on ollut helppo tutustua myös luentojen ulkopuolella erilaisissa tapahtumissa sekä kiltahuoneella. Opiskelukavereilta saa aina tukea vaikeiden harkkatöiden tai laskuharjoitusten kanssa. Yhdessä tekeminen on usein paljon mukavampaa kuin yksin puurtaminen. Kampuksella saa helposti vietettyä koko päivän opiskellessa sekä monien eri harrastus- ja liikuntamahdollisuuksien parissa.
Kaisa
Olen Kaisa, neljännen vuoden ympäristö- ja energiatekniikan opiskelija Jyväskylästä. Täällä TTY:llä opiskelussa mielestäni parasta on se, että ympärillä on samanlaisista asioista kiinnostuneita opiskelukavereita. Lisäksi opiskeluyhteisö on todella tiivis, ja tykkäänkin viettää aikaa sekä ympäristö- ja energiatekniikan opiskelijoiden eli YKIläisten kanssa meidän kiltahuoneella (vähän kuin olohuone koululla, voi juoda kahvia ja tehdä kouluhommia yms.) että monialaisemmissa porukoissa.

Lukuvuoden 2016/2017 kirjoittajat:

teekkarilähettiläät
Maria (tuotantotalous), Mikko (tietotekniikka), Sonja (automaatiotekniikka), Laura (arkkitehtuuri) ja Oula (matemaattisten aineiden opettajankoulutus)