Kansainvälisiä tuulia kampuksella – casekilpailu Euroopan parhaille tuotantotalouden opiskelijoille

DSC_0165
Mukana järjestämässä oli tuotantotalouden ja tietojohtamisen opiskelijoita. Kuvassa järjestäjätiimi vas. Maija Kruus, Jonna Auvinen, Katri Tuunanen, Elisa Pentinsaari, Katja Kujala ja Anniina Morelius.

TTY:n kampuksen elämä täyttyy jännittävistä tapahtumista, joihin törmää harva se päivä. Koska kampuksella toimii monta aktiivista kansainvälistä kerhoa, ei ole mikään ihme, että aika ajoin pääsemme emännöimään ja isännöimään myös muista yliopistoista tulevia opiskelijoita; järjestämään tapahtumia kansainvälisissä merkeissä.

Tällaisista kansainvälisistä tapahtumista yhtenä esimerkkinä oli TIMES-casekilpailun semifinaali parin viikon takaa. Kyseessä on Euroopan suurin tuotantotalousaiheinen casekilpailu, nimensä mukaisesti Tournament in Management and Engineering Skills, jonka semifinaaleita järjestämässä täällä Tampereella oli kuusihenkinen tuotantotalouden ja tietojohtamisen opiskelijoista koostunut tiimi. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Helsingin paikallisjärjestön kanssa.

Paikalle semifinaaleihin saapui tiimejä Unkarista, Saksasta, Venäjältä, Suomesta ja Ruotsista, kukin oman paikalliskarsintansa voittajia. Tapahtuman aikana tiimit ratkoivat kaksi ”keissiä”, eli yritysmaailmaan sijoittuvaa käytännön tehtävää, joiden intensiiviset 15 minuutin ratkaisuesitykset arvioi tuomaristo. Tampereella tuomaristo koostui pääsponsorin konsultointifirman Accenture Strategyn sekä oman tuotantotalouden ja tietojohtamisen laboratoriomme edustajista.

DSC_0054
Kilpailun voittajat julistettiin gaalaillallisella. Edessä top 3: (vas.) Karlstad, Linköping ja kilpailun lopulta voittanut Darmstadt sekä tuomaristo.

Stressaavien ja pitkien casenratkontapäivien vastapainoksi järjestäjätiimi huolehti myös osallistujien mielekkäästä vapaa-ajasta. Casejen välissä vieraamme pääsivät nauttimaan muun muassa rentouttavasta paljusta, avantouinnista ja aidosta suomalaisesta saunasta.

Kun kaikki caset oli onnistuneesti ratkottu, tuli aika vetää ykköset ylle gaalaillalliselle, jossa voittajatiimiksi julistettiin lopulta Saksan Darmstadt. Kolmen ruokalajin illallisen voimin juhlakansa jaksoi jatkaa juhlimista aamuyöhön saakka. Lähtöpäivänä myöhäiset kotiinlähtijät saivat myös ihailla lumipeitteistä Tamperetta kaupunkikierroksella, ja jäipä muutama uskalias myös pariksi ylimääräiseksi päiväksi ihmettelemään teekkareiden omaa urheilulajia kyykkää Akateemisen kyykän MM-kisoihin.

Kansainväliset vieraamme nauttivat kaikin puolin pohjoisesta, jopa eksoottiseksi tituleeratusta Tampereesta ja moderniksi luonnehditusta TTY:n kampuksesta. Samoin nautti järjestäjätiimi ja muut mukana järjestelyissä auttaneet opiskelijat palkitsevasta tapahtumanjärjestämiskokemuksesta, huipusta tiimihengestä ja hauskoista muistoista, joita tapahtuman aikana syntyi lukuisia määriä.

DSC_0014
Stressaavan casenratkonnan vastapainona kilpailijat päästelivät höyryjä paljun poreissa.

Casekilpailu on osa ESTIEMin, European Students of Industrial Engineering and Management, tapahtumakirjoa. Kansainvälinen järjestö yhdistää yli 80 yliopistoa, joissa opiskellaan tuotantotaloutta. Casekilpailujen lisäksi sen puitteissa pääsee seikkailemaan muihin Euroopan maihin opiskelijanäkökulmasta, ja myös opiskelijahinnalla, sillä kaiken paitsi matkat sisältävät tapahtumahinnat ovat lähestulkoon aina alle sadan euron. Tapahtumat vaihtelevat aina puhtaasta hauskanpidosta Munchenin Oktoberfesteissä oman alan hardcore-akateemisiin laadunhallintakursseihin. ESTIEM onkin yksi monesta ainutlaatuisesta tavasta, joilla TTY:läiset voivat piristää suomalaisen harmaata arkeaan ja virkistyä kansainvälisten tuulten parissa niin kotikampuksella kuin ulkomaillakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s