My Day: Laskemista ja liikuntaa

Jo heti ensimmäisenä vuotena yliopistossa sain huomata, kuinka paljon opiskelu yliopistossa eroaakaan lukiossa opiskelusta. Opiskelu on itsenäistä ja vastuu opinnoista on vain minulla. Kukaan ei kysele tekemättömien tehtävien perään. Ah, kuinka rentoa ja vapaata! Vai onko sittenkään?

Moni saattaa kuvitella, että opiskelijan elämä on pelkkää juhlaa opiskelijabileineen, saunailtoineen ja vuosijuhlineen. Näin ei kuitenkaan aina ole. Pian huomasinkin, että opiskella täytyy tosissaan, paljon ja usein myös omatoimisesti. Vapaus tuo mukanaan vastuuta. Tekemättömät tehtävät ja opiskelemattomuus kostautuvat tenttiviikolla. Paniikissa viimeisenä iltana opiskelusta ei tule yhtään mitään. Siksi olenkin todennut, että tasainen opiskelu koko periodin, lukukauden ja lukuvuoden aikana on avain oppimiseen; sitähän varten täällä ollaan!

Tämä MyDay on hyvä esimerkki siitä, millaisia mun arkipäivät usein on. Tehtävää riittää ja nyt syyslukukauden loppupuolella harjoitustöiden palautuspäivät lähenevät ja kurssien tentit häämöttävät liiankin lähellä. Tervetuloa seuraamaan mun päivää!

Kahvia ja integrointia

Tänään herätyskello soi 7:45. Lämpimän peiton alta on aina yhtä vaikea nousta. Vaikka ensimmäinen luento alkaa vasta klo 9:15, nousen jo hyvissä ajoin, jotta ehdin juoda aamukahvin rauhassa. Vilkaisen samalla kalenteria katsoen, mitä sitä tänään pitäisi oikein tehdä. Kalenterista on tullut mulle yliopistossa ihan pakollinen, koska menoja ja dediksiä on niin paljon, etten millään muistaisi ulkoa kaikkea.

etunurtsi
Lähestyvästä joulusta (ja siten myös tenttiviikoista!) kertovat Etunurtsin jouluvalot.

Kello tikittää ja on aika lähteä kampukselle ja ensimmäiselle luennolle. Hervannassa kaikki on lähellä, joten kampukselle pääsee kymmenessä minuutissa lähes mistä päin Hervantaa tahansa. Kiirehdin Sähkötaloon ja istun luentosalin takariviin. Ja eikun muistiinpanovälineet esiin ja kynä sauhuamaan!

Välillä luennoilla mennään asioita niin kovalla vauhdilla, etten pysty yhtä aikaa kirjoittamaan, kuuntelemaan ja sisäistämään opetettavaa asiaa. Tämä luento värähtelylaskennasta ja integroinnista oli juuri sellainen. Lohdutan itseäni sillä, että kurssin harjoituksissa näitä samoja asioita tullaan käymään vielä uudestaan läpi.

laskarit
Vaikka laskuharjoituksia lasketaan paljon käsin, onneksi tietokonetta saa käyttää usein apuna.

Seuraavaksi suuntana matematiikan kurssin laskuharjoitukset eli tutummin laskarit. Näihin laskareihin olen laskenut etukäteen annetut tehtävät itse, ja harjoituksissa ne lasketaan yhdessä taululle. Lisäksi laskemme tietokoneella muutamia laskuja harjoitusten aikana. Tänään on ilmeisesti integrointipäivä, sillä näissäkin vektorianalyysin tehtävissä sain integroida oikein olan takaa. Onneksi on termari täynnä kahvia mukana.

Omatoimista opiskelua

Kello lähestyy puolta päivää ja niin lähestyy myös lounasaika. Ruuan jälkeen varsinainen ohjattu opetus on tältä päivältä ohitse, mutta oma opiskelu ei tähän lopu. Vaikka nyt olisi helppoa vain lähteä kotiin, yritän kuitenkin etsiä hyvän opiskelupaikan itselleni jostain päin kampusta. Tunnen itseni ja tiedän, että kotona opiskelu vaihtuu liian usein sohvalla makoiluksi.

Päätänkin jäädä kampukselle kirjastoon kirjoittamaan oppimispäiväkirjaa. Monella kurssilla on ollut vaihtoehtona tentin sijaan tehdä oppimispäiväkirja eli kirjallinen raportti kurssin aihepiireistä ja omasta oppimisesta kurssin aikana. Olen todennut sen paremmaksi tavaksi sisäistää kurssin asiat kuin tentti. Näin säästyn myös tenttistressiltä, win win!

kirjasto
Kirjastossa on usein täyttä mutta silti rauhallista opiskella. Taustalla näkyvät opiskelijakäytössä olevat 3D-printterit.

Iltapäivä on jo pitkällä ja oppimispäiväkirjaan on tullut muutama sivu lisää. Tuntuu siltä, että päässä ei liiku enää yhtään mitään järkeviä ajatuksia. Onneksi olen sopinut meneväni kavereiden kanssa ryhmäliikuntatunnille viideltä, joten pakkaan läppärin reppuun ja suuntaan kohti Tamppi Areenaa. Kampuksella on aivan huikeat ja edulliset liikuntamahdollisuudet, ja yritänkin hyödyntää niitä mahdollisimman paljon.

Kello lähestyy seitsemää, kun lähden jumppailun jälkeen kävelemään kampukselta kotia kohti. Illan agenda jatkuu suihkulla, iltapalalla ja Netflixillä. Pyrin siihen, ettei iltaisin tarvitsisi enää tehdä kouluhommia, vaan voisi rentoutua.

Jokainen päivä on erilainen

Kuten tänäkin päivänä, kampuksella tulee usein vietettyä aikaa myös varsinaisten luentojen ja harjoitusten ulkopuolella kouluhommia tehden, hengaillen tai harrastusten parissa. Päivät eivät kuitenkaan koskaan ole täysin samanlaisia. Viikon lukujärjestyksestä saa tehdä juuri omannäköisen. Omat menot saa helposti sovitettua kiireistenkin opiskeluviikkojen keskelle. Rentoa, mutta vaatii aikataulutusta. Juuri siksi Tampereen yliopistossa opiskelu onkin niin siistiä!

P.S. Käy tsekkaamassa myös postaus Kaisan tavallisesta päivästä!

Tietoa kirjoittajasta

Anni, konetekniikan opiskelija, teekkari
Moi! Olen Anni, kolmannen vuoden konetekniikan opiskelija. Parasta opiskelussa on ollut koko yliopiston huikea yhteishenki ja aktiivinen opiskelijatoiminta. Opiskelukavereihin on ollut helppo tutustua myös luentojen ulkopuolella erilaisissa tapahtumissa sekä kiltahuoneella. Opiskelukavereilta saa aina tukea vaikeiden harkkatöiden tai laskuharjoitusten kanssa. Yhdessä tekeminen on usein paljon mukavampaa kuin yksin puurtaminen. Kampuksella saa helposti vietettyä koko päivän opiskellessa sekä monien eri harrastus- ja liikuntamahdollisuuksien parissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s