5 parasta asiaa Hervannassa

Ai muutatko sä Hervantaan?

Mites siellä Hervannassa?

Ootko viihtynyt?

IMG_6711
Ai että olenko? Tässä fuksi-Sohvi opettelee teekkarielämää ja Hervannassa asumista.

Ennen yliopistourani alkua kuulin monta huhua ja villiä tarinaa Hervannasta. Tunnettu lähiö Tampereen eteläisessä kainalossa ei valtakunnallisesti näytä tehneen suurta vaikutusta ihmiskuntaan. Ensimmäisen opintovuoden aikana minulta kyseltiin huolestuneena, kuinka viihdyn ja millaista se elämä nyt on ollut siellä. Edelleen kuulen jatkuvasti ihmettelyjä aina kun kehun Hervantaa.

En ole vielä itse ymmärtänyt, miksi Hervanta ei olisi oikein hyvä paikka asua. Viisi perusteluani tulevalle tai jo olevalle teekkarille asua Hervannassa ovat tässä:

1. Kaikki on lähellä

Hervannassa asuu noin 25 000 ihmistä, mikä on saman verran kuin pienessä kaupungissa. Tämän myötä palvelut ovat myös löytäneet potentiaaliset kuluttajat. Kolmen kauppaketjun markettien lisäksi ympäri Hervantaa palvelee lukuisia pienempiä kauppoja.

Hervannan kirjastosta löytää kirjoja ja aukioloajatkin palvelevat epäsäännöllisen opiskelijan tarpeita.

Lähes kaikki miespuoliset ystäväni hoitavat parturikäyntinsä Hervannassa ja kampaamoita löytyy naisillekin.

Tokmanni auttaa akuuteissa kriiseissä, sieltä löytää lähes mitä tahansa.

Kaksi apteekkia palvelevat kattavasti läpi viikon. Postin toimipisteitä on useampi.

Hervannassa pääsee mm. kirppikselle, hierontaan, uimaan, jäähalliin, pankkiin ja lukuisiin pitserioihin, siipipaikkoihin tai kebabille.

Normaalina kuukautena en välttämättä edes poistu Hervannasta asioidakseni jossain muualla.

2. Luonto ja ulkoilumahdollisuudet

WhatsApp Image 2018-11-06 at 09.57.24
Lenkkimaastoni alkavat näistä maisemista lähes joka kerta.

Hieman keskustan sykkeestä syrjässä oleva Hervanta on käpertynyt melkoiseen metsäkieppiin. Omat lenkkimastoni alkavat sadan metrin päästä kotiovelta ja pääsen metsäreittejä pitkin vaikka naapurikuntiin asti.

Suolijärvi on ulkoilualueista ehdottomasti paras ja kaunein. Järveä kiertää mainiot metsäpolut, talvella kesän parhaalle pururadalle ajetaan ladut ja uimarannalla pääsee avantouimaan saunasta.

3. Liikenneyhteydet

Hervannasta on noin 7 kilometriä Tampereen keskustaan. Rennolla tahdilla matkan pyöräilee reilusti alle puoleen tuntiin ja koko matka on pyörätietä.

IMG_3024
Kesätöihin poljin joka aamu pyörällä, 7 km hujahti 20 minuuttiin.
IMG_3464
Suuntana kiipeilykeskus, pyörällä tietenkin!

Hervannasta kulkee kuusi suoraa bussilinjaa keskustaan. Omalta kotipysäkiltäni menee kerran kymmeneen minuuttiin yksi bussi päiväsaikaan (07-23) ja kauppakeskus Duon seudulta busseja menee vielä useammin. Keskiverto bussimatka kestää noin 20 minuuttia.

Hervantaan tulee ratikka! 😃

4. Kaverit

Hervannassa on kattava tarjonta opiskelija-asuntoja sekä paljon asuntoja yksityisiltä markkinoilta. Asuntoja on soluista kaksioihin, osa on rakennettu kauan sitten ja osa on täysin uusia.

IMG_3460
Jos ei ehdi kavereille, niin kavereita ehtii ainakin nähdä koululla myös!

Koska suuri osa Hervannan kampuksen opiskelijoista myös asuu Hervannassa, on kaverit koko ajan ihan lähellä. Sadan metrin säteellä omasta kodistani asuu lähes 20 kaveriani. Kilometrin säteellä asuu varmaan 60 kaveria ja tuttua. On varsin nopeaa sukkuloida itsensä kavereiden luokse tai järjestää spontaaneja yhteisiä illanviettoja, kun kaikki ovat samassa kaupunginosassa.

vikellys
Koska kavereita on helppo nähdä, on helppo myös lähteä kavereiden mukana kaikkeen! Tässä vikellystä kokeilemassa.

5. Yliopisto

Aamuinen matkani yliopistolle kestää 5 minuuttia. Yliopistosta on muodostunut toinen koti, joten on vallan käytännöllistä, että kotien välimatka on reilusti alle kilometrin.

IMG_3540
Yliopisto on niin lähellä, että ihan vain syömäänkin on kätevä lähteä!

Yliopistollamme voi myös touhuta kaikkea muuta lähtien skeittaamisesta ja salilla käynnistä kahvin keittämiseen tai lautapelien pelaamiseen. On maailman kätevintä, että matka on lyhyt ja nopea, sillä jatkuvasti siellä yliopistolla tulee kuitenkin oltua.

Kaiken kaikkiaan Hervanta on nykyisin rakas kotipaikkani. Asiat toimivat, pyörällä on lyhyt matka minne vain ja pystyn toteuttamaan kokonaisvaltaisesti elämääni Hervannassa.

Mikäpä sen parempaa, tervetuloa Hervantaan!

Tietoa kirjoittajasta

Sohvi, rakennustekniikan opiskelija, teekkari
Riehakas, elämästä nauttiva 3. vuoden teekkari – se olen minä, Sohvi. Rakennustekniikan opinnot ovat vetäisseet minut mukaansa ja intoudun muun muassa puupalkeista, mainioista pyörätieratkaisuista sekä kaivinkoneista. Opintojen myötä olen sotkeentunut positiiviseen järjestötoiminnan solmuun, enkä osaa jättäytyä mistään kivasta pois. Joskus, kun kaikelta kivalta tekemiseltä maltan, päädyn kotiini asti. Siellä pienen teekkarin mielen rauhoittaa jännittävät rikosdekkarit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s