Teekkarista diplomi-insinööriksi

Millainen voi olla tietojohtamisen opiskelijan polku koulun penkiltä työelämään? Tietojohtamisen DI:ksi pari vuotta sitten valmistunut Paula kertoo, miten itse päätyi töihin ohjelmistoalan yritykseen ja mitä työskentely siellä tarkoittaa.

Lukiossa Paula opiskeli pitkää matikkaa, fysiikkaa ja kemiaa. Pitkään mielessä olivat kuitenkin ravitsemustieteen opinnot. Yhteishaun lähestyessä kiinnostus tätä haavetta kohtaan hiipui. Hetken tutkittuaan Paula löysi tietojohtamisen koulutusohjelman ja päätti hakea, koska tutkinto kuulosti mielenkiintoiselta. TTY:n Paula valitsi juuri koulutusohjelman mukaan, mutta myös sijainti kotikaupunki Vaasaan nähden, esimerkiksi pääkaupunkiseutuun verrattuna, vaikutti.

TTY:llä parasta oli yhteisöllisyys ja opiskelijatoiminta. Erityisesti Paula piti siitä, että opintoneuvojana toimiessa pystyi yhdistämään opiskelun ja työn ja vaikuttamaan mihin suuntaan tutkinto kehittyy. Maisterivaiheessa Paula luki pääaineena tiedonhallinnan ja sivuaineena ohjelmistotuotannon. Vaikka koodaaminen ei opintojen alussa napannut, tuli siitä myöhemmin suuri kiinnostuksen kohde. Tärkeintä oli olla luovuttamatta, vaikka aluksi olikin haastavaa.

Työllisyystilanne jo opintojen aikana oli hyvä, ja valmistuttuaan Paula jatkoi noin puoli vuotta töissä yliopiston tiedonhallinnan ja logistiikan laitoksella, jonne oli tehnyt diplomityönsä. Nykyään hän työskentelee ohjelmistoalan yrityksessä. Alussa oli pientä epävarmuutta, sillä pohjalla oli vain lyhyt sivuaine ohjelmistotuotannosta. Huoli oli turha, sillä työpaikalla otettiin hyvin vastaan ja annettiin kattava perehdytys. Paula on tehnyt töitä varastonhallintajärjestelmän parissa ja kehittänyt järjestelmään uusia toiminnallisuuksia. Järjestelmä on käytössä esimerkiksi Hesburgerin varastolla ja on tuonut työntekijöiden käsiin tabletit paperisodan sijaan.

IMG-20180205-WA0000

 

Työssään Paula on päässyt opiskelemaan uusia juttuja, toteuttamaan itseään ja vähitellen saanut lisää vastuuta projekteista. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, mikä hänestä tulee isona, mutta oikeaan suuntaan ollaan matkalla.

Jos pitää ongelmanratkaisusta ja esimerkiksi loogisista pulmapeleistä, TTY on sopiva paikka opiskella. Vaikka opiskelupaikan valinta on suuri päätös, ei se vielä määrää mitään. Koulu valmistaa oppimaan työelämässä, Paula sanoo lopuksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s