Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kampuksesta myös työpaikka?

TTY:n ehdottomiin etuihin kuuluu se, miten opiskelijoille tarjotaan mahdollisuuksia kehittää itseään työelämää ajatellen. Paitsi kurssien puolesta, myös suoranaisten työtarjousten muodossa täällä pääsee kerryttämään työkokemustaan jo opintojen ohessa.

TTY:n taipumus tarjota työskentelymahdollisuuksia ei rajoitu vain kanditöihin ja dippatöihin, mitkä ehkä ensimmäisenä mieleen tulevat. Itse pääsin teollisuustalouden laitokselle aluksi kesätöihin ensimmäisen tuotantotalouden opiskeluvuoteni jälkeen. Kesätöissä tutkin muun muassa, miten tuotetta tai palvelua välittävä myyjä voi omaksua myyntikohteensa ominaisuudet paremmin ja siten parantaa myyntisuoritustaan.

Kesätyö poiki jatkoa aihetta sivuavalla teollisiin palveluihin ja innovaatioihin keskittyvällä kurssilla kurssiassistenttina. Erityispiirteenä TTY:llä onkin, että opiskelijoita haetaan avustajiksi kursseille, ns. kurssiassareiksi. Käytännössä assari kurssista riippuen saattaa esimerkiksi arvioida tenttejä ja harjoitustöitä, valmistella kurssimateriaaleja sekä jopa vetää osan kurssin tunneista. Työ assarina on siitä antoisaa, että pääsee syventymään kiinnostavaan kurssiaiheeseen eri näkökulmasta kuin opiskelijana. Tämä on win-win-asetelma myös sen puolesta, että kurssin opiskelijoiden on helppo kysyä apua matalalla kynnyksellä usein jo valmiiksi tutulta, samaa alaa opiskelevalta assarilta.

assarit pikkujouluissa
Kurssiassistentteja tiedekunnan pikkujouluissa, ykköset yllä, tietenkin.

Kurssiassaroinnin lisäksi olen viihtynyt kampuksen teekkarilähettiläänä, mihin myös tämä blogitekstin kirjoittaminen osaltaan kuuluu. Teekkarilähettiläänä pääsee kertomaan TTY:n iloista niin kampuskierrätysten, esitysten kuin messujenkin muodossa. Teekkarilähettiläitä pyydetään ajoittain mukaan myös erilaisiin seminaareihin tai konferensseihin avustajiksi.

Omalla kohdallani vuosien teekkarilähettilästoiminta integroituu mukavasti opintoneuvojan pestiin, jota parhaillaan harjoitan. Opintoneuvojana olen vähän niin kuin leikki-opo, matalan kynnyksen apu opintojen ohjaukseen oman opinalani opiskelijoille. Jo lukiossa tein kavereidenikin lukkarit, joten olen viihtynyt pestissä mainiosti!

Näin runsaat mahdollisuudet saada kokemusta työelämästä TTY:llä ovat ainutlaatuiset verrattuna muihin yliopistoihin. Nämä nostot eivät myöskään ole ainoita työmahdollisuuksia, vaan esimerkiksi ylioppilaskuntaan, yrityslähettilääksi ja tutkimusryhmiin otetaan paljon opiskelijoita työsuhteeseen.

Erinäisten yliopiston työmahdollisuuksien avulla saa mukavasti kerrytettyä kuukausituloja sekä CV:n sisältöä opintojen ohessa. Lisäksi omasta työhuoneesta kampuksella on tullut itselleni täydellinen paikka keskittyä paitsi töihin, myös koulutehtäviin. Yksi parhaista asioista on kuitenkin uusien asioiden oppiminen monipuolisten työkokemusten kautta, joita TTY opiskelijoilleen tarjoaa.

teekkarilähettiläät studiassa2
Teekkarilähettiläänä pääsee myös messuilemaan, esimerkiksi Studiaan!
opintoneuvoja-jenni
Vaikka opintoneuvoja kuulostaa viralliselta titteliltä, opiskelukavereille vinkkien antaminen on todellisuudessa varsin hauskaa puuhaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s