Käytännönläheistä ympäristötekniikkaa

Ympäristötekniikan opinnoissa olen päässyt laittamaan kädet likoon niin vetokaapissa pipetoiden kun vesilaitoksen mitoitusta suunnitellen.

Ympäristö- ja energiatekniikan opintoihin otetaan sisään vuosittain noin 50 uutta opiskelijaa. Ensimmäisen vuoden aikana opinnot ovat kaikilla pitkälti samat; matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa, ympäristötekniikan perusteita, englantia, kestävän kehityksen perusteita.

Matematiikan, fysiikan ja kemian opiskeluihin kuuluu luentojen lisäksi mm. kotona tehtäviä viikoittaisia laskuharjoituksia ja laskuharjoitusten palautus laskuharkoissa. Lisäksi fysiikasta tehdään parin kanssa kokeellisia töitä, joista palautetaan raportit. Laskuharjoituksia tehdään usein ryhmissä ja laskupiireissä, joten yksin tehtävien kanssa ei tarvitse jäädä.

photo5954269216242773084
Eräällä toisen vuoden kurssilla jokainen sai oman mikrobin, jota piti kurssin ajan hoitaa ja palauttaa sitten raportti mikrobin voinnista. Tässä tehtävänanto oman mikrobin hoitamisesta.

Toisena vuonna kaikille yhteisiä kursseja ovat esimerkiksi syventävät matematiikan kurssit, ohjelmointi, teollisuustalous, energiatekniikan perusteet, ruotsi ja orgaaninen kemia. Toisena vuonna myös valitaan pääaine. Ympäristö- ja energiatekniikalla on kandidaattivaiheessa kolme pääainetta:

  • bio- ja ympäristötekniikka
  • energia- ja prosessitekniikka
  • kemia.

Kurssit ovat hieman erilaisia eri pääaineilla. Itse valitsin pääaineeksi bio- ja ympäristötekniikan, ja toisen vuoden aikana pääsin opiskelemaan esimerkiksi biokemiaa, mikrobiologiaa, vesikemiaa ja ympäristötekniikan analyysimenetelmiä.

Bio- ja ympäristötekniikan ja kemian opiskeluun kuuluu esimerkiksi käytännönläheistä laboratoriotyöskentelyä. Labrakurssista riippuen pääsee tekemään kokeellisia töitä omien vesinäytteiden analysoimisesta hammastahnan fluoripitoisuuden määrittämiseen.

IMG_20150923_143333
Kaivovesianalyysin mikrobinäytteet petrimaljoilla

Kolmantena vuonna opinnot koostuvat pääainekursseista, sivuainekursseista sekä kandidaatintyöstä. Sivuaineen saa valita vapaasti koko TTY:n sivuainetarjonnasta. Laboratoriotyöskentelyn lisäksi opinnot koostuvat luennoista, laskuharjoituksista, ryhmätöistä, harjoitustöistä, kirjallisuuden etsimisestä ja tutkimisesta sekä raporttien tekemisestä.

Kolmantena vuonna bio- ja ympäristötekniikan pääaineessa mm. suunnitellaan talousvedenkäsittelylaitos sekä jätevedenkäsittelylaitos ja jätelaitos, ja kurssien puolesta pääsimme käymään talousveden- sekä jätevedenkäsittelylaitoksella. Yritysvierailujen avulla harjoitustyön tekeminen helpottui, kun pääsi näkemään suunnittelemiensa altaiden kokoluokkia käytännössä.

IMG_20150604_103325
Minä kemian perustöiden labrassa muutama vuosi sitten

Opetukseen pääsee myös vaikuttamaan helposti kurssipalautteiden ja hallinnon opiskelijaedustajien (eli hallopedien) kautta. Itsekin olen päässyt toteuttamaan kurssin kehitykseen liittyen alumnihaastatteluita eri yrityksissä.

Ympäristötekniikan opiskelu TTY:llä on monipuolista ja käytännönläheistä. Kouluhommia tehdään usein porukalla, ja siinä samalla saattaa vaikka tutustua elinikäisiin ystäviin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s