Jokainen vuosi on uusi vuosi

Opiskelu TTY:llä on todella erilaista kuin lukiossa, mikä on opintojen monimuotoisuuden ansiota. Lukiossa kaikki kolme vuotta olivat päivärytmiltään hyvin samanlaisia, mutta TTY:llä opintojen rakenne muuttuu huomattavasti opintojen edetessä ja koulupäiväni nyt neljäntenä vuotena ovat hyvin erilaisia kuin ensimmäisenä.

opinnot
Jotakuinkin näin ne opinnot etenevät!

Ensimmäinen vuosi muistuttaa eniten lukiota: opinnot koostuvat oman opintolinjan perusopinnoista sekä insinöörimatematiikoista ja –fysiikoista, joiden laskuharjoitukset tehdään omalla ajalla. Ensimmäinen vuosi opettaa itsenäisyyteen ja opinnoissa tarvittaviin taitoihin, joista tärkeimpinä mainittakoon ryhmätyöskentely ja ongelmanratkaisu.

Meillä raksalla ensimmäisen vuoden peruskurssien jälkeen aineopinnot pääsevät oikein kunnolla vauhtiin toisena vuotena, jolloin lukujärjestys täyttyy monista suoraan rakentamiseen liittyvistä kursseista sekä niitä sivuavista kursseista, kuten ympäristölainsäädännöstä. Erityisesti toisena vuotena saamme maistiaisia kaikista neljästä pääaineestamme (niistä voit lukea lisää tästä aikaisemmasta kirjoituksestani) ja tämä helpottaa pääainevalintaa kolmatta vuotta varten.

Lukujärjestyksen tekeminen rakennustekniikan opintolinjalla on muuten helppoa, sillä meillä on mallilukujärjestykset, jotka kattavat lähes neljä ensimmäistä opintovuotta. Tämä on mukavaa, sillä mallilukujärjestysten avulla kurssien valinta käy hetkessä eikä asialla tarvitse vaivata omaa mieltä paljoakaan.

raksa_5
Opintojen edetessä luennot vähenevät, ja käytännönläheisemmät kurssit lisääntyvät

Kun ensimmäisenä vuotena opiskelu oli paljon luennoilla ja laskuharjoituksissa istumista, niin nyt neljäntenä vuotena esimerkiksi töissäkäynti koulun ohella luonnistuu jo helposti. Opiskelu on muuttunut paljon itsenäisemmäksi ja pystyn itse päättämään, milloin hoidan hommani. Lähes kaikki kurssit sisältävät isoja ja soveltavia harjoitustöitä, joiden osuus kurssiarvosanasta voi olla jopa puolet tai enemmän. Loput arvosanasta määräytyy yleensä tentistä. Harjoitustyöt tehdään omalla ajalla, joten on itsestä kiinni, milloin työn tekee ja kuinka viime tippaan sen jättää.

Koska kaikki opiskeluvuodet ovat olleet hyvin erilaisia, ei minusta ole koskaan tuntunut tylsältä palata esimerkiksi pitkän kesäloman jälkeen kouluun. Edessä on ollut aina uusia mielenkiintoisia haasteita ja oma innostukseni rakennusalaa kohtaan on vain kasvanut opintojen edetessä. Parasta on ollut huomata, kuinka paljon erilaisia tietoja ja taitoja on tullut opittua matkan varrella.

20180207_112847
Raksateekkareiden omalla kiltahuoneella voi rentoutua, hörppiä kahvia, tehdä koulutöitä ja jutella kavereiden kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s