Hallittua kaaosta

Kun itse aloitin opinnot kaksi ja puoli vuotta sitten, oli minulle vielä epäselvää mistä kaikesta yliopisto-opiskelu todella koostuisi. Muutaman ensimmäisen viikon aikana erot lukio- ja yliopisto-opiskelun välillä selkeytyivät, mutta silti jokainen vuosi on tuonut jotain uutta päivärytmiin.

Ensimmäisenä vuonna pääosassa olivat kaikille ensimmäisen vuoden opiskelijoille tarkoitetut peruskurssit ja oman vuosikurssin opiskelijoihin tutustuminen. Toisena vuonna toimin itse tutorina ja syventävämpien kurssien ohessa olin mukana huolehtimassa, että uudet opiskelijat pääsevät opinnoissaan alkuun ja löytävät paikkansa teekkariyhteisöstä. Näin kolmantena vuonna mukaan on tullut ainejärjestö- ja kerhotoiminta, jotka myös vievät oman osansa vapaa-ajasta, mutta antavat takaisin sitäkin enemmän.

Kerronkin nyt mitä eräs torstaipäiväni tänä syksynä piti sisällään.

Teekkarin normipäivä

Päivä alkoi aamulla noin yhdeksän aikaan, vaikka ensimmäinen luento olikin vasta kello 12. Saavuin yliopistolle kymmeneltä ja ensimmäiseksi vein takkini ja muut ylimääräiset tavarani kiltaan, eli ainejärjestömme omalle huoneelle. Siitä siirryin lähimpään tietokoneluokkaan, jossa viimeistelin eräälle kurssille tehtyä harjoitustyötä. Tarkoituksena oli luoda ryhmässä erilaisia kaavioita yrityksen toiminnasta ja itse olin vastuussa tietovirtakaaviosta, joka näyttää miten tieto kulkee yrityksen eri prosesseissa. Kyseinen kurssi kuuluu pääaineopintoihini.

 

Varttia vaille 12 palasin takaisin kiltahuoneelle, jossa muutama kaveri olikin jo tekemässä lähtöä lähimpään ruokalaan. Kävin heidän kanssaan lounaalla ja siitä siirryin suoraan kielikeskukseen venäjän tunnille. Aloitin venäjän opiskelun viime vuonna ja tämä on kolmas kurssini. Tuntia varten olimme ryhmässä valmistelleet esityksen, jossa kävimme läpi asumiseen liittyvää sanastoa. Sama esitys vedettiin moneen kertaan eri ryhmille ja viimeisellä kerralla se sujuikin jo varsin mallikkaasti.

Venäjän tunnin jälkeen siirryin kampuksen toiseen päähän langattoman tietoliikennetekniikan harjoituksiin. Kurssi kuuluu sivuaineeseeni. Tunnilla laskimme aiheeseen liittyviä laskuja ja lopussa vastaukset tarkistettiin yhdessä. TTY:llä tämän tyyliset harjoitukset tulevat jo ensimmäisenä vuotena tutuiksi ja ne auttavat paljon opiskeltavan asian ymmärtämisessä.

 

Normaalisti olisin harjoitusten jälkeen mennyt neljäksi ainejärjestömme hallituksen kokoukseen, johon osallistuisin, koska kuulun hallitukseen tapahtumatoimihenkilönä. Kyseinen torstai oli kuitenkin poikkeuspäivä, koska olimme tapahtumatiimin kanssa järjestäneet jäsenistöllemme siksi illaksi sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat. Kiirehdinkin suoraan harjoituksista keskustaan auttamaan vielä viimehetken loppuvalmisteluissa paikan päällä ja sitten olikin aika rentoutua ja pitää hauskaa kavereiden kanssa hyvän ruoan, juoman ja laulamisen merkeissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s