Lettukestejä ja hengailua

Aloitin sähkötekniikan opinnot Tampereen teknillisessä yliopistossa syksyllä 2016. Ensimmäisenä päivänä opiskelijoille järjestettiin yhteinen aloitusluento, jossa uudet opiskelijat toivotettiin tervetulleeksi TTY:lle. Kun suuri joukko opiskelijoita purkautui luentosalista, minä mukaan lukien, huomasin ilokseni, että sähkönsinisiin haalareihin sonnustautuneet vanhemmat tieteenharjoittajat huhuilivat sähkötekniikan opiskelijoita yhteen kasaan. Tämä teekkarilakkeja kantava joukko oli oman opintosuuntani tutorit.

kansikuva
Sähkötekniikan opiskelijan tunnistaa sähkönsinisistä haalareista

Opiskelijatutorointi on koko vuoden kestävä prosessi, jonka tarkoituksena on perehdyttää ensimmäisen vuoden opiskelijat, fuksit, yliopiston käytäntöihin sekä opiskelijaelämään. Uudet opiskelijat jaetaan heti ensimmäisenä päivänä tutorryhmiin, jotka koostuvat 6-10 opiskelijasta sekä kahdesta tai kolmesta tutorista. Näin kävi myös minulle, sain ensimmäiseksi opiskeluviikokseni avukseni tutorit, jotka auttoivat minut ja muut tutorryhmäläiseni opiskelujen alkuun.

Tutorryhmissä toiminta on tiivistä: ensimmäisen opiskeluviikon, orientaatioviikon, aikana tutustutaan kampukseen, kiltoihin ja kerhoihin, ilmoittaudutaan kursseille sekä perehdytetään uudet opiskelijat ylioppilaskuntaan ja muihin kampuksen palveluihin. Usein myös aivan ensimmäiset kaverit löytyvät omasta tutorryhmästä. Tämän lisäksi tutorit järkkäävät myös tapahtumia fukseille; sähkötekniikan tutorit järjestävät joka vuosi esimerkiksi etkoja, lettukestejä sekä hengailuiltoja. Viime kuussa järjestimme oman tutorparini kanssa tutorryhmämme fukseille pizzaillan kampuksen kielikeskuksen keittiössä.

Kuva_tekstin_joukkoon
Minä (Anna) ja tutorparini Anna (Meil Samat)

Tutoriksi hakeudutaan keväällä, ja tutorhaku onkin hyvin suosittu ensimmäisen vuoden opiskelijoiden keskuudessa, kun omat muistot opintojen aloittamisesta ovat vielä tuoreena mielessä. Tutorhaastattelut järjestää oman opintosuunnan opintoneuvoja, joka on opiskelijoille läheinen, omassa tiedekunnassa työskentelevä henkilö. Tutoriksi valinnan jälkeen seuraa keväällä tutorkoulutusten sarja, jossa käydään läpi muun muassa pienryhmän ohjaamista sekä tärkeitä asioita TTY:n toiminnasta ja palveluista.

Tutoroinnista oli fuksivuonna minulle paljon apua – paras asia tutortoiminnassa oli päästä tutustumaan hienoihin uusiin ihmisiin!

20170821_130106b.jpg
Kyllä tutor tietää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s