#CaseFakto

Miltä kuulostaisi viettää päivä kaveriporukassa ideoiden ja syöden hyvää ruokaa, samalla ongelmanratkaisukykyä ja esiintymistaitoja hioen? Siinä sivussa mahdollisuutena voittaa myös palkintoja, sekä tutustua uusiin ihmisiin.

Ei varmaan yhtään hassummalta. Tätä kaikkea ja enemmän on Case Fakto.

Case Fakto on Tampereen teknillisen yliopiston Tietojohtajakilta Man@gerin tänä syksynä toisen kerran järjestämä case-kilpailu. Case-kilpailulla tarkoitetaan kisaa, jossa tiimeissä kilpaillaan siitä, kuka keksii parhaan ratkaisun tai idean, johonkin oikeaan yritysmaailman tilanteeseen tai ongelmaan eli caseen. Case Fakto tarjoaa kilpailijoille ratkottavaksi nimenomaan tietojohtamiseen liittyvän casen.

Tapahtuma kestää yhden päivän, osallistua voi 3-4 hengen tiimillä ja se on ilmaista.  Vaikka kilpailu on tietojohtamisen opiskelijoiden järjestämä ja ensisijaisesti heille myös suunnattu, voi kuka tahansa opiskelija osallistua. Esimerkiksi tuotantotalouden, tietotekniikan ja tietojärjestelmätieteiden opiskelijoita on ollut mukana osallistumassa molempina vuosina. Myös muilta paikkakunnilta tullaan kisaamaan.

IMG_7409
Tämän vuoden voittajajoukkue hiomassa taktiikkaansa.

Päivä alkaa aamupalalla, josta siirrytään kuulemaan casen tehtävänanto. Case voi liittyä esimerkiksi uuden mobiilisovelluksen kehittämiseen tai jonkin palvelun parantamiseen hyödyntämällä tietoa uudella tavalla. Tästä joukkueet jatkavat ratkaisun suunnittelemiseen ja lounaan jälkeen tulokset esitellään tuomaristolle, joka valitsee parhaat esitykset finaaliin. Finaalissa valitut joukkueet esittävät ratkaisunsa vielä kerran suurelle yleisölle ja päivän päättävässä iltagaalassa palkitaan voittajat.

IMG_7472 (2)
Joukkueet odottavissa tunnelmissa ennen finaalia.

Koska oma kiltani järjestää tapahtuman, osallistuin itse ensimmäisen kerran ensimmäisen vuoden opiskelijana eli fuksina. Silloin olin vapaaehtoisena auttamassa järjestelyissä, esimerkiksi ruokien tarjoilussa ja joukkueiden ohjaamisessa. Fuksina koin tapahtuman innostavaksi ja mielenkiintoiseksi, tutustuin paremmin vanhempiin opiskelijoihin ja jo pelkästään sivusta seuraamalla tuntui, että sain paljon irti siitä, minkälaisten asioiden kanssa tietojohtaja voi valmistuttuaan työskennellä.

Fuksivuoden kokemuksesta inspiroituneena lähdin tänä vuonna suuremmassa roolissa järjestämään tapahtumaa. Järjestäjätiimi koostui noin kymmenestä henkilöstä, joista jokaisella oli oma vastuualueensa. Oma vastuuni oli illan gaala. Hoidin yhteydenpidon ravintolaan ja sovin esimerkiksi sen, mitä ruokia illalla tarjottiin.

Päivä onnistui yli odotusten ja järjestämisestä oppi paljon sellaista uutta, mitä ei pelkällä luennoilla istumisella opi. Tapahtuma järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin ja onkin hyvä esimerkki siitä, mitä kaikkea muuta opiskelun ohessa on mahdollista päästä tällä kampuksella tekemään!

IMG_7568
Kuvassa suurin osa tämän vuoden järkkätiimistä onnistuneen päivän jälkeen.

Lisää tunnelmia voit käydä katsomassa Instagramista: #casefakto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s