Ristiinopiskelu – enemmän irti opinnoista

Opiskelupaikkaa miettiessä tärkein valinta on tietenkin ala, jota lähdetään opiskelemaan. Iso merkitys valinnassa on kuitenkin myös opiskelukaupungilla. Tampere on tutkitusti paras kaupunki asua, mutta myös Tampereen korkeakoulujen tiivistyvä yhteistyö tuo opiskelijoilla runsaasti lisää mahdollisuuksia.

Miettikääpä seuraavia tilanteita.

Tilanne 1: Olet juuri aloittanut opinnot TTY:llä ja nyt mietit mitä kieliopintoja haluaisit ottaa. Luit lukiossa ranskaa. Haluaisit jatkaa kyseisen kielen opiskelua, mutta TTY:llä ei ole ranskan kursseja. Mitä teet?

Tilanne 2: Olet tuotantotalouden opiskelija, mutta opiskellessasi TTY:llä keksit, että teollisen talouden näkökulman lisäksi sinua kiinnostaa maailmantalous suuremmassa mittakaavassa. Olet saattanut ottaa jo jonkun rahoituksen kurssin, mutta koet, että olisi kiva tietää ihan perinteistä mikro- ja makrotalousteoriaa. Mitä teet?

240px-Supply-and-demand.svg

Tilanteessa 2 kaipaat elämääsi tuotantotalouden opintojen nelikenttien lisäksi vielä kysyntä-tarjonta -käppyröitä. Kuva: Wikimedia Commons.

Tilanne 3: Opiskelet tietotekniikkaa TTY:llä, olet käynyt useamman ohjelmoinnin kurssin. Vapaa-aikasi vietät pelaamalla milloin mitäkin tietokonepeliä. Unelmasi on tehdä oma peli, mutta TTY:llä ei suoraan opeteta peliohjelmointia. Mitä teet?

Ensimmäiseksi, taputa itseäsi olalle, että opiskelet Tampereella, missä TTY:n lisäksi on Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) jaTampereen yliopisto (TaY). Seuraavaksi mene juttelemaan opintosuunnittelijan kanssa.

TTY:n, TAMK:n ja TaY:n opiskelijoilla on niin sanottu ristiinopiskelumahdollisuus. Ristiinopiskeltavat kurssit löytyvät yleiseltä kurssitarjottimelta. Ollessasi läsnäoleva tutkinto-opiskelija yhdessä opinahjoista, voit ottaa tarjottimella olevia kursseja myös toisesta korkeakoulusta.

photo_2017-03-22_13-01-36
Ehtymätön kurssitarjonta.

Opiskellessasi TTY:llä tämä tarkoittaa, että voit täydentää tekniikan alan tutkintoasi myös vähemmän teknisillä aineilla tai käydä sellaisia kursseja ja asioita, joita TTY ei tarjoa. Suoritetut kurssit näkyvät opintosuoritusotteessa samoin kuin TTY:llä suoritetut kurssit.

Ristiinopiskelu kannattaa, koska:

  • Se mahdollistaa tutkinnon monimutoisuuden.
  • Poikkitieteellisyys on voimavara.
  • Hervannan kampuksen ulkopuolellakin on elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s