Vain #tutstudentlife-elämää

Yliopistoelämä on tietyn ajanjakson elämäntyyli, josta kannattaa nauttia. Lukioon verrattuna opiskelutyyli on huomattavasti erilainen. Luennoilla ei ole pakko käydä ja päivärytmi määräytyy omien päätösten kautta. Toisin sanoen täällä vallitsee vapaus ja mahdollisuudet.

fullsizerender-7

Tällä kertaa pääsette mukaan koulupäivääni. Osa päivistä on pidempiä kuin toiset. Tämä päivä sattuu olemaan pitkä, mutta toisinaan päivän pituus voi olla esimerkiksi kaksi tuntia. Riippuu hyvin pitkälti omista valinnoista ja opiskelutavasta sekä muista arjen kuvioista. Tämän jutun kuvat ovat @tampereenteekkari-Instagramista, jossa käytämme #tutstudentlife-häsää.

Päivän ensimmäinen luento alkoi 8.15.

Luennot ilmoitetaan alkavan tasalta, mutta akateemisen vartin takia ne alkavat vartin yli, ellei toisin mainita.

Mikä on luento? Luento on luentosalissa tapahtuva oppimistapahtuma, jossa luennoitsija jakaa osaamistansa meille opiskelijoille. Luento eroaa oppitunneista jonkin verran, mutta pääpointti on molemmissa sama. Molemmissa on tarkoitus oppia ja kerrata osaamista. Luento on yleisesti ottaen 45 min plus 45 min. Joskus luennon puolivälissä pidetään tauko, mutta mitään sääntöä siinä ei sen kummemmin ole. Yleensä ne pidetään vaan yhteen pötköön, jolloin luento kestää puolitoista tuntia.

fullsizerender-6

Päivän toinen luento alkoi 10.15.

Luentojen tarkoitus on olla hyödyksi oppijalle. Jokainen on omanlaisensa oppija, minkä takia yhtä oikeanlaista tapaa opiskella ei ole. Toiset vain kuuntelevat ja oppivat kuulemansa kautta. Osa puolestaan kirjoittaa paperille tai tietokoneelle muistiinpanoja. Se, että ymmärtää opiskella itselle ja tulevaisuutta varten, on tärkein asia.

Luento päättyi kello 11.45, jonka jälkeen kävin syömässä.

Erillistä ruokataukoa ei ole, joten kukin menee syömään silloin, kun haluaa. Ruuhka-aika on kahdentoista maissa, jolloin suurin osa meistä opiskelijoista haluaa käydä syömässä! Ruokapaikkoja on useita, mutta niin on meitä opiskelijoitakin. Toisin sanoen, jos haluaa välttää ruuhkat, kannattaa suunnata syömään reippaasti ennen tai jälkeen puolenpäivän.

Seuraava luento alkoi 12.15.

Osalla luennoista on käytössä livetaltiointijärjestelmä. Se tarkoittaa sitä, että luennon voi katsoa vaikka kotisohvalta. Taltioinnit ovat todella käteviä, jos ei pääse luennolle tai haluaa kerrata tenttiä varten. Opiskelijoiden tarpeet huomioidaan tasapuolisesti. Osa opiskelijoista käy opintojen ohella esimerkiksi töissä, jolloin arjen kasassa pito on haastavampaa, mutta ei todellakaan mahdotonta. Opiskelu TTY:llä on joustavaa ja yksilökohtaista, joka helpottaa monen opiskelijan arkea.

Harjoitukset 14.00.

Harjoitukset ovat opinjaksoa tukeva oppimistapahtuma, joka on vapaamuotoisempi kuin luento. Siellä on tarkoitus oppia esimerkkien ja harjoitusten avulla sekä yhdessä tekemällä kavereiden kanssa.

fullsizerender-5

Harjoitusten jälkeen jäin kampukselle tekemään vielä harjoitustyötä. Harjoitustyöt ovat opinjaksoa ja oppimista edesauttava yleensä kirjallinen työ, joka tehdään yksin tai pienessä ryhmässä. Ryhmän koko riippuu työn laajuudesta ja opinjaksosta.

Opiskelulle on varattu monia todella viihtyisiä tiloja kampuksella. Oma lempipaikkani on ehdottomasti kirjasto!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s