Materiaalitekniikka Q&A

TTY:n opiskelualat tarjoavat monipuolisesti ja laaja-alaisesti opiskeluvaihtoehtoja. Opiskelualat, kuten materiaalitekniikka, kätkevät sisälleen mielenkiintoisia suuntautumisvaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Haastattelin toista vuotta opiskelevaa opiskelukaveriani Viiviä materiaalitekniikan opiskeluun liittyen.

  1. Mitä on materiaalitekniikka?

Materiaalitekniikassa tarkastellaan materiaaleja ja niiden ominaisuuksia sekä niiden valmistuksen ja käytön välisiä yhteyksiä. Materiaalitekniikkaa ja tietoutta materiaaleista tarvitaan, jotta eri käyttötarkoituksiin osataan valita sopivimmat materiaalit. Materiaalitekniikkaa voi soveltaa hyvin laajasti; niin sydänkirurgiassa kuin terästehtaissa.

  1. Miksi hait opiskelemaan materiaalitekniikkaa?

Hain opiskelemaan materiaalitekniikkaa, sillä pari tuttuani oli jo opiskelemassa alalla ja heidän kuvauksensa opinnoista saivat materiaalitekniikan kuulostamaan kiinnostavalta ja hyvältä vaihtoehdolta itsellenikin.

  1. Mikä siinä kiinnostaa eniten?

Eniten materiaalitekniikassa itseäni kiinnostavat biomateriaalit ja niiden sovellukset ja käyttökohteet lääketieteessä. Esimerkkinä mainittakoon ihmiseen sulavat biomateriaalit, kuten langat, joita käytetään leikkauksissa.

  1. Miksi juuri TTY?

Kävin lukioni Tampereella ja tuntui luontevalta hakea jatko-opiskelupaikka myös täältä. Osittain myös kavereiden perässä oli helppo valita TTY, sillä olin kuullut yliopistosta vain hyvää palautetta.

  1. Mitä olet tykännyt materiaalitekniikasta?

Olen vasta toisen vuosikurssin opiskelija, joten opiskelut ovat pitkälti kuluneet vain insinöörimatematiikkaa ja -fysiikkaa ja muita perusopintoja suorittaessa, enkä niinkään vielä ole saanut alaani paljon tuntumaa. Niillä muutamilla materiaalikursseilla mitä olen ehtinyt käymään, opiskelu on kuitenkin tuntunut kiinnostavalta.

     6. Mikä on paras muisto TTYltä?

Yhtä parasta muistoa TTY:ltä on vaikea valita, mutta yksi siihen joukkoon lukeutuva on ainakin Teekkarikaste Tammerkoskessa.

  1. Mikä on paras muisto materiaalitekniikasta?

Materiaalitekniikan parhaat muistot liittyvät opiskelun puolelta eri laitoskierroksiin ja laboratoriotöihin, joissa on päässyt itse mittaamaan tai tutkimaan jotain materiaaliominaisuuksia.

  1. Ovatko opinnot olleet mielenkiintoisia?

Alan opinnot ovat olleet mielenkiintoisia etenkin silloin, kun niihin on liitetty jotain käytännön kokeita ja labramittauksia.

img_6223x

  1. Miksi suosittelisit tätä vaihtoehtoa muille?

Tutkinto valmistaa moniin eri työtehtäviin ja materiaalitekniikan osaajia tarvitaan tulevaisuudessa. Opiskelukin on kivaa hyvässä porukassa.

  1. Mihin ammatteihin valmistutaan?

Materiaalitekniikkaa opiskelleet voivat työskennellä monen tyyppisissä työtehtävissä. Esimerkiksi tuotteen tai valmistustekniikan suunnittelu- ja kehitystehtävissä, tuotanto- ja prosessitehtävissä tai tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä.

Lisää tietoa materiaalitekniikasta löytyy:

tut.fi > materiaalitekniikka

Materiaali-insinöörikilta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s