TTY on mahdollisuuksien maailma

Tänä syksynä starttasi toinen opiskeluvuoteni TTY:llä. Olen siis nähnyt ja kokenut vain murto-osan ja kerron tiivistetysti, miksi TTY.

Lukiossa pohdiskelin paljon, minne hakisin ja päätös hakea TTY:lle tuli aivan loppumetreillä. Halusin lukea itseni ammattiin, jossa on mahdollisuuksia kehittyä ja edetä osaamisen mukaan. Hain tänne, enkä ole katunut hetkeäkään!

TTY:llä on paljon erilaisia hakuvaihtoehtoja, arkkitehtuurista biotekniikkaan ja sähkötekniikasta tuotantotalouteen. Vaihtoehtoja siis löytyy monen tyyppiselle ihmiselle. Käykää lukemassa lisää hakuvaihtoehdoista http://www.tut.fi/fi/tule-opiskelemaan/opiskelualat/index.htm. Nimet voivat joskus olla harhaanjohtavia, mutta tutustukaa ensin ja tuomitkaa vasta sen jälkeen. Vaikka tekniikan ala ei olisi ennen kuulostanut omalta jutulta, kannattaa silti antaa mahdollisuus ja katsoa lisää tietoa. Minulla oli juurikin se tilanne, mutta täällä ollaan ja hyvinkin onnellisena päätöksestäni. Lisätietoa löytyy myös Facebookista (Tampereen teknillinen yliopisto) ja Instagramista @tampereenteekkari.

TTY on yliopisto, joka tarjoaa monelle aivan erityyppiselle opiskelijalle mahdollisuuksia. Kampus on rakennettu todella yhtenäiseksi ja rakennuksesta toiseen pääsee kätevästi kulkemaan yhdyskäytäviä pitkin. Itse kuvailisin kampusta todella opiskelijaystävälliseksi paikaksi. Kampuksella on helppo tutustua muihin, minkä ansiosta yhteishenki kampuksella on todella hyvä.

_pte4753
Kuva on otettu ylioppilaskunnan (TTYY) 50v-vuosijuhlilta ja kuvan on ottanut Aki Korhonen, TT-kamerat.

Opiskelutyyli on kaikilla hieman erilainen ja siihen vaikuttaa myös eri linjojen kurssit. Perusperiaate on kuitenkin sama lähes kaikilla. Vuosi koostuu neljästä periodista. Syksyllä on kaksi ja keväällä kaksi. Myös kesällä on mahdollista opiskella. TTY:llä kukin opiskelee omien tavoitteiden mukaisesti. Opiskelu koostuu karkeasti lueteltuna luennoista, harjoituksista, harjoitustöistä, mittauksista ja tenteistä. Kaikki opintojaksot eivät ole samanlaisia, ja joillakin ei ole ollenkaan tenttiä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että opiskelee itselleen ja omaa tulevaisuutta varten. Tieto on todella hyvää pääomaa nyt ja tulevaisuudessa.

_pte5371
Kuva Tampin paljastuksesta 2016. Kuvan on ottanut Jussi Punamäki, TT-kamerat

Opiskelijat syövät opiskelijahinnoin kaikissa kampuksen ravintoloissa ja kahviloissa. Valinnanvaraa löytyy, joten vaihtoehtoja on hyvinkin erilaisten makujen ystäville. Kampukselta löytyy myös parturi ja monia erikokoisia ja -ikäisiä yrityksiä.

Urheilun mahdollisuuksiakin löytyy joka tyyppiselle menijälle. Lajeja on seinäkiipeilystä tanssiin. Jos vähääkään kiinnostaa, lisää näistä voi käydä lukemassa Unipoli Sportin sivuilta http://sport.unipolitampere.fi/. Näiden kaikkien lisäksi löytyy kilta- ja kerhotoimintaa niistä kiinnostuneille. TTY:llä toimii 12 kiltaa ja lisäksi kerhoja on joka lähtöön. Löytyy ratsastuskerho, lautapelikerho, jääkiekkojoukkue, kuoro ja vaikka mitä muuta! Näistä kuulette vielä lisää täällä blogissa myöhemmin. Yliopistossa opiskelu on siis vähän niin kuin tietyn tyyppinen elämäntyyli. Kukin omalla tavallaan käyttää aikansa parhaaksi näkemällään tavalla ja suunnittelee päivänsä eri tavoin. Tämä on mahdollisuuksien maailma.

Tykkään! Enkä voi muuta kuin suositella tätä paikkaa!

Aloituskuvan on ottanut Lauri Niittymäki vuoden 2015 KampusFesteiltä.

-Sonja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s